Stel je voor je wilt op Valentijns iets knaps eten en alle restauranten zijn dicht. Indonesische catering is een optie maar je zou ook jouw kookkunsten in de strijd kunnen gooien en voorstellen. ‘Zal ik op valentijnsdag koken?’ De satebakkers helpen jou om een lekkere Gado gado salade te maken.
Wat is Gado Gado
Heel kort samengevat, is Gado Gado een vegetarische frisse salade van geblancheerde en rauwe groente met pindasaus. Een lichte maaltijd, gezond en erg lekker.
Recept: Gado Gado (voor 2 personen)

Ingrediënten
150g basmati rijst
1250g winterpeen
100g tauge
100g (diepvries) sperziebonen
100g tahoe of tempeh
75g rode kool
75g spitskool of witte kool
1/2 komkommer
125gr satesaus kant en klaar
75g kroepoek
handje vol gebakken uitjes
optie: 2 middelgrote eieren
Bereiding
Kook de rijst in een rijstkoker of volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Optioneel: Kook de eieren, laat schrikken onder koud water, pel het ei en halveer). Schil de wortel, snijd in lange en brede repen voor een goede bite. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en breek ze doormidden. Als je diepvries sperziebonen gebruikt kan je ze in water zetten en anders kook je ze beetgaar. Snijd de kool in reepjes, Schil de komkommer en snijd in partjes. Snijd de tahoe in blokjes of tempeh in brede repen en Frituur / bak in een beetje olie.
Serveer advies
maak een bolletje rijst met behulp van een (koffie) kopje, maak het bord mooi op met groenten en tahoe, schenk voldoende warme pindasaus over het hele bord (muv het rijst), top het af met ketjap, gebakken uitjes en in stukjes gebroken kroepoek. Alle producten zijn in elke supermarkt verkrijgbaar en ook in onze webshop.