Ieder jaar geeft Moesson, het Indisch maandblad, een overzichtelijke jaar kalender uit. Voor 2021 staat het thema culinair centraal. Amke Kieviet (journalist en fotograaf) en Vivian Boon (hoofdredacteur) benaderde voor dit initiatief diverse Indische en Molukse restaurants, cateraars, foodtrucks en toko’s.
Gewaardeerde Indische en Molukse collega’s
Januari – Rawon bereid door Stanly Rutten, Rumah Rasa
Februari – Sambal colo-colo bereid door Restaurant Blauw
Maart – Pandan creme bereid door Rolf Sahertian, Cucu
April – Roedjak bereid door Depaja Makanan
Mei – Banacho’s bereid door Ta Toru
Juni – Gado Gado salade bereid door Benji’s
Juli – Sate bereid door de satebakkers van Mister Makan
Augustus – Pepesan makreel door Chris & Nadine van Stick-Up Indofood
September – Siomay bereid door Jeff Keasberry
Oktober – Oblok Oblok bereid door Marc Tierolf, Oma Miet
November – Pepperjam bereid door Vrouw met de Baard
December – Javaantjes bereid door Lola van Ruler, Toko Lo
Leuke samenwerking met de redactie
Het is geen geheim dat de satebakkers een zwak hebben voor hét Indisch maandblad Moesson. Daarom vinden we het erg leuk dat we voor de 65e jubileum editie gevraagd zijn om samen te werken.
Caption: de illustratie van Jeroen Krul geeft ons heimwee naar de satekraam op Bali of onze favoriete Nasi Goreng / Gado Gado kraampje in Jakarta.
Waar moet je de kalender ophangen
De satebakkers waren er nog niet helemaal over uit waar de jaarkalender opgehangen moet worden. We hebben het via onze instagram aan onze volgers gevraagd.
Caption: Instagram story van de unboxing van de Moesson 2021 jaarkalender. Live update: na 1 uur vind 75% dat de WC een goed plekje voor de kalender is.