Als je van Indonesisch eten houdt, is Mister Makan misschien ook wat voor je. ‘Meneer Eten’ staat er alleen op de 19e. Op uitnodiging van Melvin Tiao, een ‘stuiterbal’ uit Nieuw-West, ging ik er pas langs. In de rode truck stond zijn compagnon en chef Rick Edwards sateetjes te grillen, terwijl hij en passant roerde in zijn pindasaus. Hoezo saté, dacht ik, toen ik die belanda (Nederlander) aan het werk zag. Rick: “De vader van mijn Indonesische ex-vriendin heeft Toko Manis in de Jordaan. Ik hielp veel mee in de keuken en weet hoe de gerechten worden gemaakt.” Ter info: Manis is een steengoede toko met de sappigste geitensaté van Amsterdam.
Ze maken gerechten die rap klaar zijn: gado gado, gebakken banaan met een perfecte, flinterdunne korst. Hun saté van biologische kip lijkt op die van mijn Indische moeder. Ooit willen ze al dat lekkers in hun eigen restaurant serveren. Rick ziet het al voor zich: “Zo’n zaak waar je samen voor ongeveer zestig euro kunt eten. Een vierkante bar, midden in roosters waarop we onze sateetjes grillen. Amsterdam is er klaar voor.”
Lees hier het volledige artikel:
Door Patricia Jacob, op de foto in het Westerpark vlnr: Rick Edwards, Melvin, @frequentflyerbaby en @djirwan. Lees verder: Mister Makan maakt de lekkerste saté van West