Misset Horeca, vakblad voor de ondernemende horecaprofessional, interviewde Sean en Melvin over hoe we de corona crisis overleven en omgaan met een lege agenda!
Sean en Melvin hadden een uitgebreid gesprek over het rampjaar en hoe ze ondanks alle omstandigheden nog steeds positief blijven. Nu Formule 1 Zandvoort, ABN Amro tennistoernooi, Rollende Keukens, Woo-Hah, Mysteryland en andere festivals afgelast zijn ging cateringredacteur, Sander van Werkhoven, op zoek naar het verhaal achter het veelbelovende jaar van de satebakkers.
LEGE AGENDA, WAT NU
‘Dit gaat weer goed komen.’ zegt Sean erg stelling. Soms duren de dagen op kantoor nou eenmaal wel erg lang. Dat wij geen werk meer hebben voor onze satebakkers vinden we net zó vervelend. ‘We zijn een team. Een paar dagen op een festival. Met zijn allen in een huisje. Mooi weer, leuke sfeer en de gezelligheid onderling. Wij helpen onze satebakkers solliciteren op andere functies, zoals Samantha Dyrgo die een referentie nodig had om in de zorg te werken. De satebakkers hebben de eettafel omgetoverd tot tafeltennis tafel, de presentatiescherm dient wordt nu gebruikt voor FIFA21 en we worden steeds beter in dubbels uitgooien (lees: we darten vaker dan vorig jaar).
We hebben de tijd gekregen om onze productiekeuken af te maken, we maken onze ingrediënten voor festivals & catering gerechten nu zelf in eigen productiekeuken en verleggen onze focus op zakelijke evenementen, cateringen en kleinschalige evenementen. Als de markt op een gegeven moment weer aantrekt, zullen we weer festivals sate bakken en zullen we op zoek moeten gaan naar veel nieuwe satebakkers. Iedereen wil weer aan de slag en werk doen wat ze leuk vinden. We maken ons geen zorgen om onze evenementen en festival flexpool.
COLLEGA OVERGENOMEN
Als je laatste updates hebt gezien heb je misschien al gelezen dat we Empanada Club hebben overgenomen. We hebben vorig jaar een Zuid Amerikaans concept, Empanada Club, overgenomen. Ze zijn gespecialiseerd in Emapandas, Tacos en Nachos en focusen zich op de Zuid Amerikaanse catering en Latijn Amerikaanse keuken. Empanada Club maakt samen met Bada Bing Burgers en Mister Makan uit van Watertanden Inc. Een catering collectief waar we al onze concepten in opnemen en initiatieven die hierbij passen.
Nu we meer tijd hebben om ons voor te bereiden op een leven zonder een corona crisis hebben we besloten om de productie van Tacos en Empanadas in eigen productiekeuken te doen. We hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om kennis in te winnen hoe empanadas en tacos geproduceerd worden en welke productie machines en welke investering nodig zijn om voor alle cateringopdrachten en festivals eigen empanads en tacos zelf te maken. We zullen binnenkort meer delen over de smaakontwikkeling, deegmachines, empanada / taco pers en onze eigen sauzen.
MISSET HORECA – 69e jaargang NR 1 (Vrijdag 8 januari 2020)
Voor een creatieve cateringbedrijf zoals Mister Makan die zich specialiseert in event catering voor grootschalige publieksevenementen en festivals is 100% omzetverlies een grote klap. Daarom zijn we blij dat het onafhankelijke vakblad voor de hotel-, restaurant en cafébranche, Misset Horeca, hier aandacht aan besteed en profiel stuk over ons schrijft.
Benieuwd naar het krantenartikel? Bekijk hier de print versie van het Misset Horeca artikel:
DIGITALE EDITIE
Het digitale artikel is al eerder gepubliceerd. Dit linkje is wel makkelijker om te lezen dus vandaar dat we het nog een keer delen. Bizar! Dat het onafhankelijke vakblad voor de hotel-, restaurant en cafébranche, Misset Horeca, ook aandacht besteed aan foodtrucks en creatieve cateraars.
Benieuwd naar het hele verhaal? Lees hier het volledige Misset Horeca artikel: