11x Indonesische gerechten voor vegetariërs & veganisten
Vegetarisch en veganistisch aanbod word steeds belangrijk en vooral voor catering aan huis, bedrijfscatering of zelfs op festivals. Wij vinden het erg belangrijk om vegetarisch en veganistisch aanbod aan te bieden die niet onder doet qua smaak en beleving als ons catering en festival aanbod. Hierbij willen we 11 vegetarische en veganistische gerechten delen ter inspiratie om gezonder te eten en bij te dragen aan een duurzame wereld! Wij serveren onze vegetarische indonesische gerechten het vaakst uit een foodtruck. Benieuwd naar de meest originele foodtrucks? Bekijk dan naar onze lijst van 10 originele foodtrucks.
Bij Mister Makan is 50% van het aanbod volledig vegetarisch. Het is een duurzame keuze die niet alleen verstandig is met het oog op dierenwelzijn en de toekomst, maar ook goed kan zijn voor eigen gezondheid. We zijn ook te vinden op vega-only festivals, zoals: Open Air, Oranjebloesem en Milkshake waar we alleen vegetarische gerechten serveren. Dus ook als je liever plantaardig door het leven gaat, ben je bij ons op de juiste plek!
1. Vega Sate (soja-eiwit)
Ondanks we het niet op elk festival aanbieden is het een van onze favorieten. We bieden het standaard aan tijdens alle cateringen en op vega-only festivals. We importeren de vega kip speciaal uit Maleisië en het is gemaakt van soja-eiwit. We prikken de vegetarische sate in eigen productiekeuken, grillen het af op locatie en serveren het met pindasaus, atjar tjampoer, ketjap manis, gebakken uitjes en cassave kroepoek.
Recept: vega sate, gebruik een groente bouillon in de marinade
2. Broodje Vega Kip (soja-eiwit)
Wij zijn helemaal crazy over ons broodje vega kip. Het zou wel zonde zijn als we alle vega’s niet van het eten van Mister Makan laten meegenieten. Daarom bieden we op elke muziekfestival, cateringopdracht, evenement en indoor festival als vega optie een broodje vega kip aan.
3. Gado Gado (met tofu)
Gado Gado is naast onze rijsttafel en sate het meest bekende Indische gerecht. Door de rode kool, winterpeen, knapperige boontjes, krokante tofu en frisse tauge ziet het er niet alleen instagram waardig uit maar smaakt het ook heel erg goed.
4. Spekkoek (met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel)
Spekkoek (in het Indonesisch: spekuk of lapis legit) is een cake uit de Indische keuken en wordt laagje voor laagje gebakken. Het maken van de cake neemt veel tijd in beslag maar is absoluut een catering topper. Onze favorieten zijn origineel, pandan, rum en banaan.
Recept: Spekkoek (via Danny Jansen, 24 Kitchen)
5. Sambal goreng boontjes (met knoflook en paprika)
Eén van de lekkerste Indische gerechten, sambal goreng boontjes, en wij serveren het standaard bij elke (mini) rijsttafel. In het Indonesisch word het ook wel ‘sambal goreng buncis’ genoemd en het is een groente gerecht. Sperziebonen worden geroerbakt in een boemboe van knoflook, ui, laos, sambal en suiker.
Recept: Sambal Goreng boontjes (via Simone Denis, Eetspiratie)
6. Pisang Goreng (met rijpe banaan en gula djawa rietsuiker)
In het eerste jaar hebben we op alle festivals & cateringen pisang goreng met poedersuiker verkocht en bij elke pop-up keuken (en zelfs een tijdje via Uber Eats) bieden we het aan als nagerecht. Serveertip is om het op te dienen met roomijs of vanille ijs en vloeibare gula djawa sierlijk eroverheen.
Recept: Pisang Goreng in de airfryer (via Dagelijkse kost)
7. Patatje Vegan Rendang (met jonge jackfruit)

Patatje Vegan Rendang met jonge jackfruit als vegan optie met zoete patat en frisse karedok salade
Er zal een dag komen dat de satebakkers Patatje Rendang gaan verkopen op een festival. Het was bij onze Pop-Up Keuken in de Kopstootbar een hit en ook op cateringen word er vaak naar gevraagd. De zoete patat getopt met de gekruide jackfruit die qua smaak en beleving niet onderdoet aan de vlezige variant. Mocht je de smaak van jackfruit niet lekker vinden kan je altijd een vleesvervanger gebruiken.
Recept: Vegan Rendang van Jackfruit (via Allerhande)
8. Loempia
De mini loempia’s met een frisse chilisaus is een catering topper. Niet alleen zijn ze hartstikke lekker, ze zijn favoriet bij jong en oud en een lichte snack voor een uitgebreide rijsttafel. We zijn zelf erg weg van de Vietnamese vegetarische lumpia.
Recept: vegetarische mini loempia’s (via Sandra Waterschoot Koopmans, Leuke Recepten)
9. Tahu Telor (met tofu)
Een gerecht die niet iedereen kent maar erg populair is in onze Pop-Up keuken is het Tofu gerecht. Eerst gebakken in de oven en daarna in stukjes gesneden en kort gefrituurd. Geserveerd met een topping van satesaus, gebakken uitjes en ketjap manis. We bieden het vaak aan bij cateringen, in onze Pop-Up keuken en zelfs een tijdje via Uber Eats.
Recept: Tahu Telor (via Nancy van Batenburg, Culy)
10. Indische maïskoekjes (met mais)
Indische hapjes zijn heerlijk. Iedereen kent de risolles, lemper en de lumpia. Oma’s maïskoekjes zijn minder bekend maar met een pittig sausje oh zo heerlijk. Lekker als voorgerecht of tijdens de borrel. Ook in de Pop-Up keuken in de Kopstootbar waren ze populair bij een biertje of een gember bier.
Recept: Indische maiskoekjes (via Claudia Struijck, Beautytag)
11. Atjar Tjampoer (met kool en wortel)
Atjar tjampoer is een bekende Indonesisch tafelzuur voor bij de rijsttafel of als garnituur bij de sate. Atjar kan je makkelijk zelfmaken en bewaren in een schone jampot of weckpot. Vind je het teveel werk om het zelf te maken dan kan je het kopen in onze webshop of in de supermarkt.
Recept: Atjar Tjampoer (vind de ingrediënten op het etiket)
Vegetarische indonesische catering boeken?
Heb je honger gekregen? Wil jij zelf een vegetarische indonesische catering boeken in de achtertuin of voor jouw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de satebakkers.